{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "email": "", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
300 TL ve üzeri alışverişlerde ÜCRETSİZ KARGO
İlk Alışverişlerde Hoş Geldin %5 indirimi - e-mail iletişim izni gereklidir.
Hafta İçi 14:00'e kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGOYA TESLİM!
Yapı Kredi WORLD Kartlara Özel 2 + 5 Taksit İmkanı
ZUBIZU'ya Özel %5 İndirim - Kodunuz ZUBIZU uygulamasında!
( 0 )

Çalışanlarımıza Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamız

 Veri Sorumlusu ve Temsilcisi

 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, Veri Sorumlusu Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.’dir

Kişisel verileri işlemeye ilişkin ilkelerimiz

Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş olarak;

  1. a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlemeyi,
  2. b) Doğru ve güncelliği sağlama gayretinde olmayı,
  3. c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmeyi,
  4. ç) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmayı,
  5. d) Mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmeyi ilke edindik.

Aydınlatma ve Kapsam

Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş olarak faaliyetlerimiz doğrultusunda çalışan / çalışan adayı ve stajyerlerimizin özel ve genel nitelikli kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 5. ve 6. Maddelerde belirtilen veri işleme şartları doğrultusunda ölçülü ve sınırlı olmak şartıyla, meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz şirket ilkelerimiz gereğince, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, veri sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, sözleşmenin ifası gibi veri sorumluluğu yükümlülükleri sebebiyle işlemektedir.

Bu bilinçle Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş bünyesinde çalışan ve çalışmak için iş başvurusunda bulunan çalışan adaylarına ait özel ve genel nitelikli kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, Kanun’a bağlı yürürlüğe koyulan ve koyulacak ikincil düzenlemelere (yönetmelik, tebliğ,  genelge) ve bağlayıcı nitelikteki Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından alınmış ve alınacak kararlara uygun olarak işlenmesine (saklama, silme, imha, yedekleme v.b) büyük önem göstermekteyiz.

 İşlenen Kişisel Verileriniz

Çalışan veya çalışan adayı olarak iş başvurusu, işe alım ve takip eden iş süreçlerinde işlenebilecek kişisel verileriniz aşağıdaki gibi olmakla beraber Çalışan veya çalışan adayı olarak bu verilerden biri yada bir kaçı işlenebilmektedir ;

Kimlik Bilgisi; Tüm kimlik bilgileri, uyruk, medeni durumu, doğum yeri ve tarihi, T.C. kimlik numarası, cinsiyet, imza bilgisi, SGK numarası gibi veriler

İletişim Bilgisi; Telefon numarası, gerekli durumlarda ulaşmak işin yedek kişi telefon bilgisi, adres bilgisi, e-posta adresi gibi veriler

Eğitim Bilgisi; Öğrenim durumu, sertifika aldığı kurs ve seminer bilgileri, yabancı dil bilgisi, çalışma hayatı süresince aldığı eğitimler ve performans bilgileri, diploma bilgileri, özgeçmiş bilgileri gibi veriler

Finansal Bilgi; Finansal ve maaş detayları, prim listesi, icra takip ve borç bilgileri, banka bilgileri, asgari geçim indirimi bilgisi gibi veriler

Görsel Veri; Fotoğraf, kamera kayıt görüntüleri

İşitsel Veri; Ses kayıtları

Biyometrik veri: Parmak izi

Özel Nitelikli Kişisel Veri; Engelli durumu, sağlık raporları, sağlık beyan belgesi, sağlık raporları, hamilelik bilgileri, meslek hastalığı kayıtları, işe giriş muayene formu, günlük hasta şikâyetleri ve kayıtları, kan grubu bilgisi, sabıka kaydı, hukuki işlemlerine ilişkin bilgiler, nüfus cüzdanı (eski) içerisinde yer alan din bilgisi hanesi,

Özel nitelikli kişisel veriler açık rıza alınmaksızın işlenmemektedir.

Çalışma Verisi ; Sicil no, pozisyon adı, departmanı ve birimi, unvanı, son işe giriş tarihi, işe giriş çıkış tarihleri, sigorta giriş/emeklilik, sosyal güvenlik no, esnek saatlerde çalışma durumu, seyahat durumu, çalışma gün sayısı, çalıştığı projeler, aylık toplam mesai bilgisi, kıdem tazminatı baz tarih, kıdem tazminatı ilave gün, grevde geçen gün, çalışan internet ve şirket içi erişim logları,

İzin Verisi; İzin kıdem baz tarihi, izin kıdem ilave gün, izin grubu, çıkış/dönüş tarihi, gün, izine çıkış nedeni,

Diğer;  Askerlik durumu, araç plaka, performans bilgisi, aile bildirim ve veli bilgileri gibi veriler

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamanıza konu olan; iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, Kurumumuz insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi amaçlarıyla ve ayrıca Kurumumuzun ve Kurumumuzla iş ilişkisi içerisinde olan taraflar ile hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesinin temini amacıyla; ticari ve iş stratejilerimizin belirlenmesi ve uygulanması ile Kurumumuzun uyguladığı işe alım ilkelerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, İş Kanunu, SGK Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Vergi Mevzuatlarındaki yükümlülükler gibi amaçlar ile 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

 

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

 Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. olarak Toplanan kişisel verileriniz; şirketimiz insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi, şirketimiz tarafından icra edilen faaliyetlerin ilgili mevzuat ve şirket prosedürlerine uygun olarak yerine getirilmesini temin maksadıyla iş birimlerimiz tarafından gerekli operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi amaçlarıyla; sorumlu olduğumuz ilgili yasal taraflara, iş ortaklarımıza, iştirak şirketlerimize, şirket yetkililerine, hissedarlarımıza, iş operasyonları gereği ilgili taraflardan müşterilere, tedarikçilere (sigorta firmaları, finansal kuruluşlar, yemek, araç kiralama, operatör şirketleri vb), çalışanlara, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecektir. Ayrıca uluslararası organizasyon yapısı ve kullanılan teknik alt yapı nedeni yurt dışına aktarım kapsamında değerlendirilmektedir.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, yukarıda aydınlatma ve kapsamda belirtilen hukuki sebeplerle, direk yada dolaylı olarak e-posta yolu ile, iş başvurusu yapmanıza imkan tanıyan şirketimiz, internet sitesi ve sair üçüncü kişi internet siteleri vasıtasıyla veya fiziki ortamda, özgeçmişiniz, başvuru formu ve kişilik envanteri formu aracılığı ile toplanmaktadır. Belirtilen hukuki sebeplerle ve 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile ölçülü ve sınırlı olmak şartıyla meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz şirket ilkelerimiz gereğince, hakkın tesisi, korunması, kullanılması, Veri Sorumlusu olarak hukuki sorumluluğumuz, sözleşmenin ifası gibi veri sorumluluğu yükümlülükleri gereğince, 4857 Sayılı İş Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, SGK Mevzuatı, 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği ve vergi Mevzuatlarındaki yükümlülükler ve diğer  ilişkili sair mevzuatlar sebebiyle işlemektedir.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş Aydınlatma Metninde düzenlenen yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz, talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca bir ücret öngörülmesi halinde, şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde, bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Nasıl Koruyoruz?

Kurumumuz tarafından toplanan tüm kişisel verilerin güvenliği için gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede KVKK kurulu tarafından yayımlanmış Kişisel Veri Güvenliği Rehberi gerekliliklerine, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27017 Bulut Hizmetleri Bilgi Güvenliği, ISO/IEC 27701 Gizlilik Bilgileri Yönetimi standartlarına, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği GDPR uygun şekilde yetkisiz erişime, kötüye kullanıma, ifşaya veya değiştirilmesine karşı fiziksel, teknik, örgütsel ve yönetimsel önlemler alıyoruz. 

Başvuru Yöntemleri;

  1. Başvuru sahibi, şahsen Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş adresine «Başvuru Formu» doldurarak kapalı zarf ve zarfın üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile ilgili merkez lokasyonumuza elden tutanak ile teslimat yapabilir.
  2. Başvuru sahibi, Noter aracılığı ile Samsonite Seyahat Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş adresine tebligat çekebilir fakat tebligat zarfı üzerine «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ibaresi eklenmelidir.
  3. 5070 Sayılı Elektronik imza kanununda tanımlı olan «Güvenli Elektronik İmza» ile başvuru sahibi şahsen şirketimiz Kayıtlı Elektronik Posta samsonite@hs01.kep.tr adresine konu kısmına «Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereği Bilgi Talebi» notu ile başvuru yapabilir.

Yukarıda belirtilen haklarınız ile ilgili başvuru formumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Gizlilik Bildirimimizde Değişiklikler;

Gizlilik Bildirimimizi değiştirmemiz durumunda revize edilen bildirimi, güncelleştirilmiş revizyon tarihiyle birlikte burada yayınlarız. Gizlilik Bildirimimizde, gizlilik uygulamalarımızı önemli ölçüde değiştirecek önemli değişiklikler yapmamız durumunda değişiklikler geçerlilik kazanmadan önce sizi e-posta gönderme veya kurumsal web sitemizde ve/veya sosyal medya hesaplarında bir bildirim yayınlama gibi yollarla bilgilendirebiliriz.

Yayınlanma Tarihi: 18/09/2020